
L'ÉCAILLE DE LA FONTAINE - 15 rue Gaillon - 75002 Paris - Tlf. 01 47 42 02 99
(huitres et coquillages)
OM DU HAR ET MAGERT FERIEBUDSJETT, STYR UNNA DETTE STEDET.
Men om du har noen tusenlapper å avse, noen gode venner du vil svi dem av sammen med, unn deg en kveld hos Depardieu ved gamle Opera Garnier i Paris´mest sofistikerte strøk.
Det er også en fordel at du liker skalldyr, for det er kun det som står på menyen.
Min venninne (lyder blandt venner navnet "snitter og logistikk) satt i telefonen i uker med dette stedet før vi ble tilgodesett en audiens i østershimmelen.
Og dette er virkelig en himmel av reker, scampi, østers, krabber, snegler, skjell i alle varianter, servert på store stettefat med knust is, sitron og lime, hjemmebakt brød og aioli to die for!
Maten er som skuespilleren som eier stedet.
Overdådig, smakfull, sober og enkel, rendyrket artisteri til fingerspissene.
Servitørene er usnobbete.
Glir som vennlige skygger med vannmugger, vin, og skylleboller på de høyrøde myke heldekketeppene.
De har sett og møtt det meste.
Her vanker éliten av verdens kultur, men også bønder i byen som oss.
Og du blir like godt mottatt om du er madame Sarkozy eller en mindre kjent skuespiller fra Nordland Teater.
En av mine venner, en skuespiller fra det høye nord sukket og sa til en av de kvinnelige servitørene:
"Herre Gud, jeg er så mett, tror jeg må legge med ned et øyeblikk"
Hvorpå damen straks ilte til med en pute, og sa: "Be my guest"
For her er det myke sofaer og høyt under taket.
Du kan sitte i timer ved bordet.
Ta en kaffepause, før du legger inn en ny sekser med havsalte østers fra Normandie.
Og når natten faller på vakler du blakk, mett og lykkelig oppover Bld. Haussmann.
Vi er en liten gjeng.
Vi kaller oss Culinaris Vulgaris.
Neste gang går turen til Baskerland, til et av Europas beste spisesteder.
Kampen om å få et bord er allerede i gang.
ANDRE PARIS-TIPS
Chez Marianne - Rue des Rossiers - Marais
(tapas)
Café Zephfyr - Bld. Montmartre
(min favoritt frokostplass - og lunsj)
(to billige og hyggelige steder)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar